Wildwater en branding

Wildwater- en brandingvaren

Jaarlijks kun je meedoen aan verschillende tochten op snelstromende riviertjes. We noemen dit wildwatervaren. Hiervoor hoef je niet altijd ver van huis. Binnen 4 uur rijden vanuit Nederland zijn er heel wat mogelijkheden voor speelse afdalingen op leuke riviertjes in de Ardennen en de Eifel. Wij combineren altijd meerdere tochten in een weekend, zodat je met recht kunt spreken van een wildwaterweekend. Doe mee aan deze weekenden vol actie en sfeer.

Voor het varen op wildwater heb je een speciale uitrusting nodig. Jaarlijks wordt er ook een beginnersweekend aangeboden waarbij de mogelijkheid bestaat om deze uitrusting te huren. Wel zo prettig en voordelig als je eens wilt kennismaken met deze uitdagende variant van het kanovaren.

De wildwater activiteiten vind je in Kanotities en in de Vaarkalender.

 

Brandingvaren

Je kunt bij de TKBN ook enkele keren per jaar een dagje brandingvaren. Dat doen we langs de Noordzeekust. Het staat borg voor een uitdagende dag spetterend plezier. Er moet wel voldoende branding staan. Dat is niet altijd goed te voorspellen, dus vaak is het kort tevoren pas zeker of zoiets kan doorgaan. Houdt de Vaarkalender in de gaten en meld jezelf tijdig aan.