Canadeesvaren

Canadeesvaren

Steeds meer natuur-enthousiasten kiezen voor deze schitterende vorm van watersport.
Rustig peddelen over beken, riviertjes en plassen, je mee laten nemen met het stromende water, of wanneer je wat meer wilt de langere trektochten.
Je hoeft niet ver weg om heel aantrekkelijke kanoroutes te kunnen varen, overal is water. Dichtbij zijn er de mooie gebieden zoals de Wieden en de Weerribben, Nieuwkoop en de Biesbosch. En in het buitenland b.v. het meren gebied in Zweden en Finland, of de Mecklenburgische Meren in Duitsland. En wat te denken van het mooie natuurgebied Mazurië met oerbossen in Noord-Oost Polen.

Canadeesvaren is een kunst!

Ga je kanoën in het buitenland of een trektocht maken met de kano? Veel mensen gaan zonder enige kano-ervaring kanoën in b.v. Zweden, maar vergissen zich in de enorm grote meren en snel stromende rivieren. En wat te denken van de weersomstandigheden daar? Op de meren, doorgaans gelegen tussen de bergen kan de wind snel aanwakkeren en zorgen voor gevaarlijk hoge golven. Wat neem je allemaal mee op een trektocht. Wat doe je aan veiligheid en nog veel meer. Al deze zaken leer je op cursus bij een van onze verenigingen.

Voor meer informatie over het Canadeesvaren bij de TKBN, klik HIER voor de brochure

Zie voor alle activiteiten in de Vaarkalender.