Toervaren

Toervaren

Kanovaren is geschikt voor iedereen en voor elke leeftijd. Het is gezond, gezellig en niet duur. En vanaf het water ziet de wereld er net even anders uit. Een dagtocht, weekend, trektocht of een complete kanovakantie. Iedereen vult het kanovaren op zijn/haar eigen manier in. Toervaren kan in een eenpersoons of tweepersoons kajak of in een open kano, ook wel canadees genoemd. Bij de TKBN zie je vaak dat vaarders met beide bootstypen aan dezelfde activiteiten meedoen als ze eenmaal wat meer geoefend zijn. Er zijn zowel cursussen voor kajakvaarders als voor open kanovaarders. De vaartechniek is niet hetzelfde. Uiteraard is het fijn als je over voldoende peddeltechniek beschikt en niet zomaar wat aanrommelt. Dan kom je verder, vaar je sneller en heb je nauwelijks spierpijn na afloop van de tocht.

Je kunt kiezen tussen verschillende types en modellen boten, gebouwd in verschillende materialen. Welke boot het beste bij jou past kun je het beste ervaren door eerst diverse modellen uit te proberen voordat je een definitieve keuze maakt. De meeste kanoverenigingen hebben meerdere bootstypen liggen die je als beginnend kanovaarder fijn kunt uitproberen.

Via het menu Kanoroutes vind je een groot aantal instappunten en beschrijvingen van kanoroutes voor het geval je zelf op pad wilt gaan. Deelnemen aan dagtochten uit ons vaarprogramma kan natuurlijk ook. Dagtochten zijn veelal gratis, de deelnamekosten van weekenden en kanoweken zijn laag, alles is op basis van zelf doen. Op de kampen ben je vrij om met de tochten mee te varen. De deelnemers komen uit alle geledingen van de samenleving. Door de gemeenschappelijke hobby zijn er al snel raakvlakken en ontstaat er als vanzelf een fijne onderlinge sfeer.

Meer weten over toertochten en vakantieweken die de TKBN te bieden heeft? Neem eens een kijkje in de Vaarkalender.

Voor meer informatie over het open kano (canadees) varen bij de TKBN, klik HIER voor de brochure