kanoverenigingen

Bij de TKBN aangesloten kanoverenigingen

Klik op de symbooltjes voor meer informatie over de verenigingen

Waarom lid van een kanovereniging?

Zoek je kano instructie, wil je een kano stallen of meedoen aan clubtochten? Of wil je een goed advies voor de aankoop van een kano? Wordt dan lid van een kanovereniging. En als als clublid ben je automatisch ook TKBN-lid en kunt profiteren van alle bondsvoordelen. Klik op de symbooltjes op de kaart om te zien welke verenigingen bij jou in de buurt zijn.

N.B.: binnenkort wordt de kaart bijgewerkt met de twee nieuwste verenigingen, Dajaks en NKSR.

Wat biedt de TKBN voor kanoverenigingen.

Verenigingen en hun bestuurders profiteren extra van de kanobond. Op basis van praktijkervaring heeft de TKBN een compleet ondersteuningspakket, specifiek gericht is op de recreatieve kanovereniging. Lees bij Wat doet de TKBN voor meer informatie.

Verenigingsondersteuning
Voor het clubbestuur zijn er tien publicaties in onze serie Verenigingsondersteuning, waaronder Verzekeringen, W.A., Ledenwerving & Behoud, Verenigingsinstructeur, Instructie AVG, Handreiking WBTR en UBO. Met heldere toelichtingen en praktijkvoorbeelden.

Bouwplannen en bouwfonds
Verbouw of nieuwbouw van het botenhuis? Een handleiding voor bouwplannen en daarna de exploitatie ligt op de bouwcommissie te wachten. En … de TKBN heeft een bouwfonds voor een renteloze lening aan de club.

Collectieve WA-verzekering
TKBN-verenigingen zijn (gratis) WA-verzekerd. Vaarleiders, instructeurs, bestuur en organisatoren van een evenement zijn gedekt voor wettelijke aansprakelijkheid. Praktijkvoorbeelden en verdere gegevens staan in een aparte TKBN-uitgave.

Leren van elkaar
In de jaarlijkse Algemene Vergadering gaat het ’s middags écht over onze kanosport en diepen we onderwerpen uit met de verenigingsbestuurders, die hun eigen ervaringen en vragen inbrengen. En regelmatig ontvangen de verenigingen een nieuwsbrief met tips, scans van interessante publicaties en dergelijke.

Bond van vrijwilligers
Al dit werk wordt gedaan door vrijwilligers, kanoërs die wat over hebben voor anderen. Daarom is alle informatie zo begrijpelijk en praktijkgericht: geen moeilijk gedoe, maar alleen zaken die betrekking hebben op relatief kleine clubs en op kanotoerisme.

Lage contributie
Dankzij het werken met vrijwilligers is de contributie laag. En omdat mede-gezinsleden 100% korting op de  contributie krijgen is het bedrag per verenigingslid extra laag en ligt gemiddeld over alle verenigingen op €15,50 per lid. De TKBN handhaaft de huidige contributie ook in 2023, waarmee deze voor het 8e jaar ongewijzigd blijft.