Buitenland tochten

Buitenland kanoweken en trektochten

De TKBN is bekend om zijn jaarlijkse meerdaagse kanotochten in het buitenland. Geen wonder, want de TKBN-toercommissie selecteert de prachtigste rivieren en vaargebieden en biedt ze tegen kostprijs aan.

Twee jaar terug was er een trektocht op de Elbe en een kanoweek in het Marais Poitevin in Frankrijk. Vanwege de corona kon er in het afgelopen jaar geen buitenlandtocht worden gehouden. Dit jaar is er een kanotrektocht op de Peene en hopelijk is volgend jaar ook weer een kanoweek vanaf een camping in de omgeving van Plön mogelijk. Kijk in de vaarkalender voor de gegevens.

Voor de deelnemers aan deze kanovakanties houden we vroeg in het jaar een informatiedag. Elke deelnemer krijgt een uitgebreid tochtboekje met daarin alle gegevens over de tocht: de vaarroute, details van stuwen en sluizen, campings langs de route, bezienswaardigheden in de omgeving, veiligheid, rijroutes en openbaar vervoer tussen start- en eindpunt. Totaal zo’n 30 tot 50 pagina’s op handzaam A5-formaat.

Helaas kunnen er maar een beperkt aantal deelnemers mee. En de bond telt een paar duizend actieve kanotoeristen. Maar nu hebben we de oplossing!
VAAR ZELFSTANDIG ONZE TRAJECTEN!

We hebben de buitenlandse tochten van de afgelopen jaren in handzame boekjes beschreven, voorzien van achtergrondinfo, kampeermogelijkheden, eventuele hindernissen, moeilijkheidsgraad en toeristische gegevens.

 

 

Na de vermelding van deze boekjes in Kanotities zijn er heel wat besteld en zijn diverse boekjes inmiddels uitverkocht. Boekjes waar veel vraag naar is komen in herdruk. Op dit moment zijn verkrijgbaar:

2007 Moezel, Saar, Sûre. Wij bieden de restvoorraad van dit boekje aan de leden te koop aan tegen een gereduceerde prijs van 5 euro per stuk.

2011 Mecklenburgse Meren. Dit boekje is in 2020 geactualiseerd en herdrukt. Een vast kamp vanuit Zechlinerhütte en Wesenberg, plus een trektocht van Zehdenick naar Wesenberg en terug naar Lindow. De prijs per stuk is 8 euro.

2019 Marais Poitevin. Een vast kamp vanuit Arcais. Dit boekje is in 2020 geactualiseerd en herdrukt. De prijs is 8 euro.

2022 Elbe. Trektocht van Wittenberg tot Wittenberge. De prijs is 8 euro.

2023 Mecklenburgse Meren. Een vast kamp vanuit Diemitz, plus een trektocht van Templin naar Blankenförde en terug naar Rheinsberg. De prijs is 8 euro.

2023 Polen. Jaarlijkse trektocht over de Drweca en Wisla, georganiseerd door KTW Chelmno. Let op: dit boekje bevat géén rivierbeschrijving om de route zelf te kunnen varen, maar geeft  praktische informatie voor deelname aan de tocht. De prijs is 10 euro.

Let op: deze boekjes zijn als service naar onze leden alleen verkrijgbaar voor TKBN-leden. De prijzen zijn exclusief de verzendkosten. Neem contact op met de Vaarkalender voor de bestelling inclusief de verzendkosten.

Naarmate boekjes ouder zijn (en niet geactualiseerd) kunnen gegevens zoals van campings en openbaar vervoer gewijzigd zijn.  Ook kunnen reglementen m.b.t. natuurbescherming en vaarwateren of milieuzones van steden zijn gewijzigd. Controleer deze gegevens voordat je een tocht maakt.

 

TKBN-ledenkaartje
Als je bij een Duitse kanovereniging kampeert en je TKBN-ledenkaartje laat zien, dan krijg je als lid van de kanobond veelal hetzelfde kampeertarief als DKV-leden. Neem dus altijd je ledenkaartje mee. Je krijgt elk jaar een nieuw kaartje in de brief bij Kanotities nr 2.