Buitenland tochten

Buitenland kanoweken en trektochten

De TKBN is bekend om zijn jaarlijkse meerdaagse kanotochten in het buitenland. Geen wonder, want de TKBN-toercommissie selecteert de prachtigste rivieren en vaargebieden en biedt ze tegen kostprijs aan.

Twee jaar terug was er een trektocht op de Elbe en een kanoweek in het Marais Poitevin in Frankrijk. Vanwege de corona kon er in het afgelopen jaar geen buitenlandtocht worden gehouden. Dit jaar is er een kanotrektocht op de Peene en hopelijk is volgend jaar ook weer een kanoweek vanaf een camping in de omgeving van Plön mogelijk. Kijk in de vaarkalender voor de gegevens.

Voor de deelnemers aan deze kanovakanties houden we vroeg in het jaar een informatiedag. Elke deelnemer krijgt een uitgebreid tochtboekje met daarin alle gegevens over de tocht: de vaarroute, details van stuwen en sluizen, campings langs de route, bezienswaardigheden in de omgeving, veiligheid, rijroutes en openbaar vervoer tussen start- en eindpunt. Totaal zo’n 30 tot 50 pagina’s op handzaam A5-formaat.

Helaas kunnen er maar een beperkt aantal deelnemers mee. En de bond telt een paar duizend actieve kanotoeristen. Maar nu hebben we de oplossing!
VAAR ZELFSTANDIG ONZE TRAJECTEN!

We hebben de buitenlandse tochten van de afgelopen jaren in handzame boekjes beschreven, voorzien van achtergrondinfo, kampeermogelijkheden, eventuele hindernissen, moeilijkheidsgraad en toeristische gegevens.

 

Na de vermelding in Kanotities dat deze boekjes verkrijgbaar zijn, zijn er al heel wat besteld. Er is zoveel vraag naar gekomen dat bijna alle boekjes inmiddels zijn uitverkocht. Boekjes waar veel vraag naar is komen in herdruk.

Op dit moment zijn nog twee boekjes verkrijgbaar:

2007 Moezel, Saar, Sûre. Wij bieden de restvoorraad van dit boekje aan de leden te koop aan tegen een gereduceerde prijs van 5 euro per stuk.

2011 Mecklenburgse Meren. Dit boekje is in 2020 geactualiseerd en herdrukt. De prijs per stuk is 8 euro.

Let op: deze boekjes zijn als service naar onze leden alleen verkrijgbaar voor TKBN-leden. De prijzen zijn exclusief de verzendkosten. Neem contact op met de Vaarkalender voor de bestelling inclusief de verzendkosten.

Naarmate boekjes ouder zijn (en niet geactualiseerd) kunnen gegevens zoals van campings en openbaar vervoer gewijzigd zijn.  Ook kunnen reglementen m.b.t. natuurbescherming en vaarwateren of milieuzones van steden zijn gewijzigd. Controleer deze gegevens voordat je een tocht maakt.

 

TKBN-ledenkaartje
Als je bij een Duitse kanovereniging kampeert en je TKBN-ledenkaartje laat zien, dan krijg je als lid van de kanobond veelal hetzelfde kampeertarief als DKV-leden. Neem dus altijd je ledenkaartje mee. Je krijgt elk jaar een nieuw kaartje in de brief bij Kanotities nr 2.