Groot water en zee

Groot water en zee

Zeekanoën is niet voor beginners. Voordat je op zee gaat moet je al goed kunnen kanoën. Zeekajakvaren doe je ook nooit in je eentje, het is een gezamenlijke activiteit: alleen zó waarborg je met elkaar de veiligheid. Én het is belangrijk dat je de goede uitrusting hebt en een goede lichamelijke conditie. Alles draait om de veiligheid. Zeekajakvaren houdt ook in dat je beseft dat je meer risico loopt dan bij het kanoën op klein binnenwater en dat je dit risico ook accepteert.

De TKBN heeft op de vaarkalender steeds meer activiteiten voor zeevaren, variërend van tochten voor beginners tot meerdaagse zeetochten. Toertochten wel te verstaan, op zee maak je er géén race van, de vaarleiding zorgt dat de groep bij elkaar blijft.

Wil je leren zeekanoën dan kun je uitstekend terecht bij onze kanoverenigingen. Veel kanoverenigingen varen op grootwater en op zee en hebben uitstekende gekwalificeerde instructeurs, die alle kennis én ervaring hebben om jou veilig en verantwoord te leren zeekajakken.

Voor beginnende én gevorderde zeekanoërs heeft de TKBN ook enkele malen per jaar een tocht en/of weekend op het wad, kijk in de Vaarkalender.

De TKBN groeit, steeds meer kanoverenigingen sluiten zich bij de TKBN aan. Het aantal mogelijkheden voor zeekajakken neemt daardoor ook toe. In de afgelopen tien jaar is het aantal verenigingen bij de TKBN ruim verdubbeld.  Het aanbod aan tochten op grootwater neemt daardoor ook sterk toe.

Extra aantrekkelijk is dat de TKBN-kanoverzekering ook dekking biedt voor zeevaren.

Interessant nieuws over het zeevaren vind je ook bij Wadvaren.

Zeekanovakantie
Ben je ervaren dan kun je als zovele zeekanoërs de mooiste vakantietochten maken. Met bekenden een eigen tocht plannen, of mee met een georganiseerde zeekanovakantie. De volgende link brengt je bij een verslag met film van een zeekanotocht langs de Noorse zuidoostkust.

Wil je meer zien? In de TKBN weten de kanoverenigingen wat zeevaren en zeevakanties houden is, bekijk dit verslag met film maar eens van een kanoweek van KV Uitgeest in het Nationaal park Kosterhavet, Zweden: pure buitensport, dit is genieten!