Drenthe en Groningen zuidoost

Stremmingen

 • Eexterveensche Verlaat, Grevelingskanaal t.h.v. Eexsterveenschekanaal; i.v.m. storing stremming van de sluis tot nader bericht.
 • Stadskanaal, schutsluis 1e Verlaat Stadskanaal; stremming i.v.m. onderhoud sluisdeuren:
  – 17 oktober 2022 t/m 13 januari 2023.
  – omdragen kano’s via kanosteigers mogelijk.
 • Sluisbediening Waterschap Hunze en Aa’s;
  wijziging t.o.v. de eerder genomen maatregelen i.v.m. het coronavirus:

  Waterschap Hunze en Aa’s versoepelt de bedieningstijden van de sluizen in haar beheergebied. Vanaf 30 mei worden de sluizen dagelijks bediend tussen 9:00 en 17:00 uur. Vanaf deze datum zijn ook de zelfbedieningssluizen met een sluissleutel te bedienen. Bij een storing is onze storingsdienst tevens dagelijks te bereiken tussen 9:00 en 17:00 uur.

  Uitzondering op bovenstaande bedieningstijden zijn de sluizen in het Oosterdiep en Westerdiepsterdallenkanaal. Deze sluizen worden vanaf dinsdag 2 juni dagelijks bediend tussen 9:00 en 17:00 uur. Daarnaast worden de sluizen in het Pekelderhoofddiep vanaf woensdag 3 juni bediend tussen 9:00 en 17:00 uur op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag.

  Het waterschap verzoekt recreatievaarders om de voorschriften van de Rijksoverheid betreffende COVID-19 in acht te nemen en aanwijzingen van de sluiswachters op te volgen.

  Informatie over het beheer van sluizen en bruggen is te vinden op vaarweginformatie.nl. Kijk voor meer informatie over vaarroutes, meren en jachthavens op varen.groningen.nl.

 

 • Knelpunten
  • nvt