Bestuursnieuws 2015-3

Notulen Algemene Vergadering en Beleidsvergadering

De notulen van de op 28 maart gehouden Algemene Vergadering en Beleidsvergadering staan op de website onder Bestuur / Algemene Vergadering / Vergaderstukken 2015.

Welkom aan KV Uitgeest

Kanovereniging Uitgeest heeft zich in mei aangesloten bij de TKBN. Wij heten de vereniging van harte welkom. De vereniging heeft haar clubgebouw in Uitgeest aan de gemeentehaven die direct grenst aan het Uitgeestermeer met aansluitend het Alkmaardermeer. De vereniging houdt zich bezig met recreatief kanovaren op klein en groot binnenwater, meren, wadden en zee. Kijk op de website http://www.kanovereniging-uitgeest.nl/ voor verhalen, foto’s en clubleven van de actieve vereniging.

Promotie van de verenigingen

In de Beleidsvergadering is ook genoemd het stimuleren dat geïnteresseerden zich tot de verenigingen wenden. Een der initiatieven is om op onze website te verwijzen naar het (leren) kanovaren bij de verenigingen. Als vereniging kun je daar zelf aan meewerken: geef Open Dagen en Cursussen door, de TKBN vermeldt graag op de website welke mogelijkheden de aangesloten verenigingen bieden.

 

Vernieuwing website

Aansluitend aan de vernieuwing van Kanotities wordt ook gewerkt aan vernieuwing van de website. Minder stappen door het menu, filmpjes van leuk kanovaren, actuele en attractieve foto’s zichtbaar voor iedereen, fotoverslagen meer achter Mijn TKBN, relevante en informatieve weblinks naar derden. Gaandeweg de jaren loopt elke website kans op een rommeligere uitstraling. Willen wij de kanosport promoten dan moet het overzichtelijk, fris en levendig blijven.

Onverwacht einde KV De Blauwe Peddel

Na de in de vorige Kanotities met enthousiasme gebrachte oprichting van de jongste kanovereniging in Groningen, is er een onverwacht en plots einde aan gekomen. Ondanks alle inspanningen en een jaar van veel papier en overleg bleek realisatie niet haalbaar in het Havenkwartier van de Blauwestad. Volgens de vereniging zijn hier ook andere initiatieven gestopt.

Voor de initiatiefnemers van De Blauwe Peddel is het uitermate jammer van alle energie die in dit mooie plan is gestoken.

geplaatst: 01 okt 2015