Rotating Image

Nieuws


KV Poseidon lid van de TKBN

De kanovereniging Poseidon heeft zich ingaande 2021 aangemeld als lid bij de TKBN.

De vereniging is gevestigd in Grootebroek, gemeente Stede Broec in West-Friesland. De vereniging houdt zich bezig met recreatief kanovaren op binnenwater, grootwater en zee. De thuiswateren liggen tussen Enkhuizen, Hoorn en Medemblik.

Van harte welkom bij de TKBN!

 

Maatregelen i.v.m. CORONA

Ook het TKBN-bestuur heeft kennis genomen van de overheidsmaatregelen naar aanleiding van het coronavirus.  Wij hebben besloten om geen herhaling te publiceren van de door de overheid/RIVM afgekondigde maatregelen. Temeer daar de te treffen maatregelen van dag tot dag kunnen wijzigen. Wel geeft de TKBN compacte samenvattingen van de voor kanosport  belangrijke zaken. 

Kanotrektocht 2021 in Polen, natuur en cultuur

De Poolse kanoverening KTW Chelmno organiseert in de zomer van 2021 voor de 60e keer de trektocht op de rivieren de Drweca en Wisla. De tocht is van zaterdag 31 juli t/m zaterdag 14 augustus 2021.

Zin in een sportieve vakantie met unieke kenmerken?
Wij kunnen iedere kanoliefhebber aanraden om aan deze internationale tocht mee te doen. Je vaart door mooie natuur, het is geheel verzorgd, sportief van karakter, met soms zeer eenvoudige en soms prima voorzieningen onderweg.

Het varen wordt weer mogelijk

We mogen vanaf 11 mei weer buitensporten. Er zijn wel nog enige beperkingen en minimaal 1,5 m onderlinge afstand houden blijft nodig.

De vaarkalender heeft weer dagtochten, waarbij steeds het uitgangspunt is dat startpunt ook eindpunt is. Daarmee voorkomen we problemen bij het autorijden. Ook is geen gebruik van openbaar vervoer tussen strat- en eindpunt nodig. Ga niet onderling meerijden afspreken als je NIET tot één gezin behoort, blijf de noodzakelijke 1,5 meter afstand bewaken. Wie zonder eigen partner komt dient ook zonder hulp van anderen te kunnen in- en uitstappen.

TKBN-Jaarvergadering uitgesteld

Coronacrisis. Het grijpt diep in in onze samenleving. Ook het verenigingsleven wordt er door geraakt: activiteiten gaan niet door, accommodaties zijn door de lokale overheid gesloten.De TKBN en onze kanoverenigingen ondervinden dit uiteraard ook: in Kanotities nr.2 lees je dat wij ons voorjaars- en buitenlandprogramma hebben geschrapt.

Ambitiekaarten Noord- & Zuid-Holland

NOORD- & ZUID-HOLLAND: DOE MEE MET PROVINCIALE PROJECTEN!

De provinciebesturen van Noord- en Zuid-Holland hebben elk een project gestart waar wij als toeristische kanovaarders heel veel profijt van kunnen hebben.
Beide provincies maken “ambitiekaarten”.  Dat zijn digitale kaarten waarop alle belanghebbenden hun wensen en voornemens  aangeven.

Je opent de kaarten met de onderstaande weblinks:
Ambitiekaart provincie Noord-Holland