Rotating Image

27.06.2020 - TKBN Buitenlandweek Plöner See GEANNULEERD (27 juni t/m 4 juli) - TKBN Toercommissie

Body

De omgeving van Plön is een gebied van meren en doorgangen. Het ligt in het noorden van Duitsland, tussen Kiel en Lübeck. Het landschap is ontstaan in de ijstijd, licht golvende groene heuvels en meren in de dalen. Op de meren is geen gemotoriseerde pleziervaart. De kanosport heeft hier een duidelijk pré gezien de goede voorzieningen. De TKBN is hier niet eerder geweest, daarom zijn we in het najaar gaan verkennen. Plön ligt op bijna 600 km vanaf Utrecht. Vanwege de noordelijke ligging en de nabijheid van de zee ligt de temperatuur hier eind juni gemiddeld op 20 graden, enige kans op regen is er ook. 

Wij staan op een kleine eenvoudige camping aan de Grote Plöner See, even buiten Plön. Vanaf de camping varen we elke dag een andere tocht. Een enkele keer of als het weer dat nodig maakt, rijden we naar een ander startpunt. Op vrijdag wordt de week afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Je zorgt zelf voor je eigen kampeermiddel, eten en drinken. In het nabije dorp zijn winkels, een bakker en een restaurant. Je vaart deze week met alleen dagbagage in de kano, geen gesjouw met zwaarbeladen kano's. Op overdraagplaatsen zijn goede voorzieningen, zoals een rollenbaan, een glijgoot of een goed looppad. Een kanokarretje is nodig. De dagtrajecten variëren van 10 tot 25 km. Het gebied is geschikt om in kleine groepjes op eigen gelegenheid te varen. Het tochtboekje bevat een aantal kaartjes met vaarroutes. Gezien de grote meren is het vanwege de veiligheid nodig dat je niet in je eentje vaart. Op deze meren kunnen bij wind flinke golven staan, dan moet er stevig gepeddeld worden. Weet je van jezelf dat je het vaartempo van onze tochten met moeite kunt bijhouden, overleg dan eerst met ons voordat je je voor deze week opgeeft. 

Inschrijving, kosten en informatie

De camping rekent met een tarief per staanplaats. Dat geeft enig verschil in deelnameprijs voor een of twee personen per kampeermiddel. De prijs wordt begin april definitief vastgesteld als we weten hoeveel deelnemers er zijn. De deelname prijs ligt per kampeermiddel bij één persoon tussen €  180 en € 225 en bij twee personen tussen € 160 en € 200 per persoon. Voor stroomgebruik komt er 2 euro per dag bij. Aanmelden kan vanaf heden. Je stuurt eerst een mailtje naar vaarkalender@tkbn.nl . Je krijgt dan een aanmeldformulier met de deelnamevoorwaarden toegestuurd. Ga je hiermee akkoord dan stuur je het formulier ingevuld terug en je betaalt € 35,00 aan. Daarna is je reservering definitief. In april weten we wat de definitieve prijs is en maak je de rest van het geld over naar de TKBN. Op zaterdag 4 april is er ’s morgens een informatiebijeenkomst.

 

 Vorige pagina