Rotating Image

Buitenland - trektochten en kampen

De TKBN is bekend om zijn jaarlijkse buitenlandse kanokampeervakanties. Geen wonder, want de TKBN-toercommissie selecteert de prachtigste rivieren en (buitenlandse) vaargebieden en biedt ze tegen kostprijs aan.

Dit jaar is er een trektocht op de Elbe en een vast kanokamp in Frankrijk. Kijk in de vaarkalender voor de gegevens. 

Trektocht Elbe

Voor de deelnemers aan deze kanovakanties houden we aan het begin van het seizoen een informatiedag. En elke deelnemer krijgt een uitgebreid tochtboekje met daarin alle gegevens over de tocht: de vaarroute, details van stuwen en sluizen, campings langs de route, bezienswaardigheden in de omgeving, veiligheid, rijroutes en openbaar vervoer tussen start- en eindpunt. Totaal zo'n 30 tot 50 pagina's op handzaam A5-formaat.

Helaas kunnen er maar een beperkt aantal deelnemers mee. En de bond telt een paar duizend actieve kanotoeristen. Maar nu hebben we de oplossing!
VAAR ZELFSTANDIG ONZE TRAJECTEN!
We hebben de buitenlandse tochten van de afgelopen jaren in handzame boekjes beschreven, voorzien van achtergrondinfo, kampeermogelijkheden, eventuele hindernissen, moeilijkheidsgraad en toeristische gegevens.

Na de vermelding in Kanotities dat deze boekjes verkrijgbaar zijn, zijn er al heel wat besteld en zijn inmiddels de boekjes van de Lahn, Peene en van de Spree/Spreewald al uitverkocht.

De volgende boekjes zijn nog verkrijgbaar:

Buitenland tochtboekjes

Naarmate de boekjes ouder zijn kunnen gegevens zoals van campings gewijzigd zijn en de prijzen en tijden van openbaar vervoer zijn zeker gewijzigd. Ook kunnen reglementen zoals m.b.t. natuurbescherming, vaarwateren of milieuzones van steden zijn gewijzigd. Controleer dit dus altijd voordat je een tocht maakt.

 

Wij bieden de restvoorraad van deze boekjes aan de leden te koop aan tegen een gereduceerde prijs van 5 euro per boekje, behalve het boekje van Polen dat apart gedrukt is en 9 euro kost.

Deze boekjes zijn als service naar onze leden alleen verkrijgbaar voor TKBN-leden. De prijzen zijn exclusief de verzendkosten. Neem contact op met de Vaarkalender voor de verkrijgbaarheid.