Rotating Image

Opening kanoroute bij de Stelling van Honswijk

19 april 2018. Op feestelijke wijze heeft de gemeente Houten de afronding van vele renovatiewerken binnen de Stelling van Honswijk op het Eiland van Schalkwijk gevierd door de symbolische opening van het poortgebouw van fort Honswijk. Ook de kanoroute op het Eiland van Schalkwijk werd geopend.

fort HonswijkVanaf 2011 heeft de TKBN met de regiovertegenwoordigers meegewerkt aan de aanleg van deze kanoroute. De gemeente Houten moest vele hobbels nemen en stapsgewijs is de route gerealiseerd. De laatste hindernis was de doorsteek van de polder Blokhoven, dat hoorde bij het inundatiegebied van de Stelling van Honswijk.

De opening bij fort Honswijk werd verricht door Herman Geerdes, wethouder van de gemeente Houten, samen met Mariette Pennarts, gedeputeerde van de provincie Utrecht. Hierna wandelde het hele gezelschap naar het fort Lunet aan de Snel, waar Marten de la Vieter als regiovertegenwoordiger van de TKBN een woord van dank sprak naar de gemeente voor de realisatie van deze nieuwe kanoroute.

Openingstocht

Hierna maakten kanovaarders van o.a. de kanoverenigingen IJsselstreek en Dorestad vanaf de nieuwe kanosteiger bij dit fort een tocht door het gebied, terwijl alle andere aanwezigen de wandelroute liepen door het inundatiegebied van de polder Blokhoven.
De gehele kanoroute ligt in een groen gebied met weilanden en boomgaarden en is voorzien van fraaie kanosteigers bij forten, horeca en natuur. Weer een leuk resultaat van de TKBN-belangenbehartigers voor de kanosport.