Rotating Image

27.08.2022 - 4e Berkel Kanorally (27 en 28 augustus) - Derde Berkelcompagnie

Body

De Berkel stroomt over 110 km van Billerbeck naar Zutphen waar hij in de IJssel uitmondt. We varen het laatste gedeelte vanaf Ellewick tot aan Zutphen. Daarbij passeren we op de 1e dag Rekken, Eibergen en Haarlo en gaan aan het eind via een mooie oude tak naar de Zompenloze in Borculo. Ook bij de Mallumse Molen én bij Eibergen varen we via oude Berkeltakken (20 of 25 km). Speciaal voor deze kanotocht is er toestemming van de beheerder Marke Mallem om gebruik te maken van de mooie oude Berkeltak langs de Mallumse Molen. Dit is een erg gevoelig stukje natuur waar varen maar heel beperkt gewenst én toegestaan is, ter bescherming van daar voorkomende diersoorten zoals de ijsvogel. De 2e dag varen we vanaf de Zompenloze via Beekvliet, Lochem, de Velhorst, Almen en Warnsveld naar Zutphen (28 km). Op beide dagen kan er gestart worden tussen 9 uur en 9.30 uur.

Op zaterdagmorgen wordt er in principe gestart in Ellewick, Duitsland. Afhankelijk van de waterstand in de Duitse Berkel kan het zijn dat de start verplaatst wordt naar de grens waarvandaan de waterstand zeker voldoende is. De finish is in Borculo bij de Zompenloze waar op zondag weer de start is voor de 2e dag. Ook zal hier een vaart met de Jappe gemaakt kunnen worden door de nieuwe sluis in de Graaf Wichmanstraat naar het Vogeleiland. Nieuw deze keer is dat op zondag de finish is in Zutphen bij de Fluisterschippers aan de Rijkenhage

Er kan van zaterdag op zondag overnacht worden in Borculo in de Zompenloze óf er kan gekampeerd worden bij de Zompenloze op het gras. Op zaterdagavond is er een buffet (met gezellige avond) in de Zompenloze. Op zondagmorgen kan men gebruik maken van een ontbijtbuffet. Hiervoor kan men zich aanmelden bij de inschrijving.

Het inschrijfgeld voor de complete tocht bedraagt € 15,00. Deelname aan slechts 1 dag (naar keuze) is ook mogelijk en kost € 9,00. Kosten voor extra zaken komen hier nog bovenop. Inschrijven kan t/m 18 augustus via de website https://deberkel.info/berkelkanorally.

 

 Vorige pagina