Rotating Image

29.05.2022 - Haagse Stadsparkentocht - KV De Windhappers

Body

Den Haag staat bekend als een mooie stad achter de duinen. Maar Den Haag heeft nog veel meer te bieden zoals mooie parken, duinbossen, sloten, grachten, waterpartijen, oude en moderne gebouwen in het centrum. De bijzonder leuke en afwisselende Haagse stadsparkentocht wordt door KV De Windhappers georganiseerd voor heel kanovarend Nederland. De tocht is geschikt voor zowel de canadees- als kajakvaarders. De kanotocht start vanaf het hoofdkantoor van de ANWB, Wassenaarseweg 220, 2596 EC Den Haag.

We varen langs het Malieveld en via de Haagse grachten en het Verversingskanaal naar de oude zeesluis uit 1888 waar we even stilliggen. We varen daarna een stukje terug en vervolgen onze kanotocht door de grachten van het centrum van Den Haag. De lunchpauze wordt gehouden bij het Malieveld. Daarna peddelen we langs het Haagse Bos en via de Tankgracht naar Landgoed Clingendael. Hier passeren we de bloeiende rododendrons en azalea´s en stappen we bij de theeschenkerij uit de kano. We nemen hier voldoende tijd om de benen even te kunnen strekken. Ook kan er een bezoek gebracht worden aan de unieke Japanse Tuin. Na deze pauze is het nog maar een klein stukje varen naar het ANWB-parkeerterrein waar de tocht zal eindigen.

Het gastvrije ANWB biedt aan alle deelnemers naast parkeerruimte ook gratis toiletgebruik en warme drank aan. De vertrektijd vanaf het hoofdkantoor van de ANWB is 10.30 uur. De lengte van de tocht is 15 km. Voor foto´s van eerdere Haagse stadsparkentochten zie www.windhappers.nl

Organisatie en inschrijvingen: Jacques van der Toorn, E-mail jjmvdtoorn@ziggo.nl of via tel. 06 4348 4789. Aanmelden uiterlijk op dinsdag 24 mei.

 Vorige pagina