Rotating Image

16.10.2021 - IJsseltocht - TKBN Toercommissie

Body

We beginnen onze tocht in Zutphen in de Houthaven en varen eerst 10 km stroomafwaarts tot aan het pontje van Gorssel. Hier pauzeren wij om vervolgens stroomopwaarts terug te varen. Het is altijd afhankelijk van de wind en de waterstand, maar het stroomafwaarts varen gaat behoorlijk snel op de IJssel. We komen langs natuurgebieden en het “Ooievaarsbosje”. Ook in het najaar zijn er blijvers en laten zij zich regelmatig zien. We varen voorbij het Zandgat van Gorssel tot het pontje. Na de pauze varen we dezelfde route terug. Dat is totaal anders varen. Nu we de stroom tegen hebben varen we om en tussen de kribben om gebruik te maken van de keerstroom. Halverwege de terugweg pauzeren we nogmaals. Onder normale omstandigheden is het op de terugweg een uur langer varen.

Voor deze tocht is kano ervaring noodzakelijk. Op de IJssel hebben wij te maken met stroming en met scheepvaart. Vlak na vertrek komen wij langs de Marshaven. Dat is de enige mogelijkheid om af te haken als het varen op de rivier toch niet haalbaar blijkt voor je.

Na afloop is de kantine van KV Anax geopend. Ook kan men gebruik maken van de kleedkamers en douche en toilet op de voorwaarde dat het vanuit de Covid maatregelen mogelijk is. Bij ongunstige weersomstandigheden kan de tocht ingekort worden. Wanneer het te hard waait gaat deze tocht niet door. Dan wordt het “rondje Zutphen” gevaren. Als dit het geval is worden de deelnemers hier vooraf over geïnformeerd. Spatzeil en zwemvest gebruiken is op de IJssel verplicht. Het startpunt is bij Kanovereniging Anax, Tichelerstraat 11, 7202 BC Zutphen. Aanmelden kan tot donderdag 14 oktober bij Joke Beulecke via j.beulecke@hotmail.com of tel 06 8273 4674. Geef dan meteen ook aan welke kano ervaring je hebt op grote rivieren.

 Vorige pagina