Rotating Image

08.08.2020 - Rottige Meentetocht - TKBN Toercommissie

Body

De Rottige Meente is een prachtig natuurgebied op de grens van Overijssel en Friesland. Het ligt vrijwel tegen het veel grotere en bekendere Nationale Park De Weerribben aan. Middels het volgen van de riviertjes De Scheene en De Linde varen we hier vandaag een ronde die ons zowel dwars door als buitenom het gebied voert. Het rondje zelf is ongeveer 16 km lang maar we kunnen onderweg ook enkele petgaten invaren om daar te genieten van de stilte en de natuur. Houd rekening met enkele keren overdragen, neem je kanokarretje dus mee.

Aanmelden voor deze tocht kan alleen via app of sms op tel. 06 1328 6160 bij Jaap Ruiter. Doe dit uiterlijk 2 dagen voor de tocht gevaren wordt.

We verzamelen bij de kanosteiger  nabij de Marktweg tussen Ossenzijl en Spanga. Je komt hier door eerst Ossenzijl aan te houden. In Ossenzijl rijd je via de Burgemeester van der Veenweg richting Spanga. Nadat je over de Linde en de kruising met de Lindedijk bent gereden, zit je op de Marktweg. Na ongeveer 250 meter zie je rechts een inrit naar een afgelegen boerderij. Parkeer hier je auto langs de hoofdweg (volledig in de berm zetten!). Loop het weggetje 25 meter in en je ziet links de steiger waarvandaan we om 10.00 uur starten met onze tocht.

 Vorige pagina