Rotating Image

26.04.2020 - Zeekanoweek Finistère GEANNULEERD (26 april t/m 1 mei) - W. Noort & A. Kuiter

Body

De dynamiek en sensatie van varen in de tidalrace van Raz de Sein. Voel de energie en kracht van de golven op het strand van Baie des Trespasses. Snel beslissen! Snel handelen! Tijdens het rockhoppen knalt de adrenaline door je lijf, zoals de zee tegen de rotsen slaat. Ervaar de imposante en rustgevende deining van de Atlantische Oceaan.

Bretagne is met haar prachtige rotskust een uitdagend vaargebied voor zeekajakvaarders. We nemen je mee naar het gebied rondom la Pointe du Raz. Dit is de meest westelijk kaap in het departement Finistère. Door onze jarenlange ervaring met groepen in dit gebied kennen wij de mooiste plekjes. Spelenderwijs en in kleine groepjes ervaar je het varen bij rotskusten en snel stromend water. 

Ons basiskamp is de camping La Baie in Lescleden, nabij Audierne in het departement Finistère. Aankomst in de loop van zaterdag. De eerste vaardag is zondag, de laatste vaardag is vrijdag. Het plan is om vanuit een basiskamp de eilandkusten met dagtochten te verkennen. Dit geeft ons de mogelijkheid om elke dag de mooiste tocht uit te kiezen die het weer en/of het getij mogelijk maakt. Afhankelijk van de omstandigheden staan ook tochten naar/door/in de beroemde Raz de Sein tidal races of Ile de Sein op het programma. Deze kanoweek staat open voor gevorderde (G) zeekanovaarders die graag de ruige kant van Bretagne willen leren kennen maar die met rotsige kustgebieden nog niet veel ervaring hebben opgedaan. Het bezit van het diploma ‘Zeevaardigheid’ is een pré en je moet het varen in golven en branding leuk vinden. Van de deelnemers wordt een goede vaarconditie verwacht om de dagelijkse afstanden (ongeveer 20 km) af te kunnen leggen. De tochtleiding is in handen van Walter Noort en Arnold Kuiter. Beiden zijn Watersportverbond gekwalificeerde instructeurs. Zij zijn vaak in Bretagne geweest en zijn zeer bekend met het vaargebied. De kosten bedragen € 300,00 per persoon. De reis- en verblijfkosten zijn voor rekening van de deelnemer. Het minimaal aantal deelnemers is 4; het maximaal aantal deelnemers is 8. Nieuwsgierig geworden? Stuur voor meer informatie en een inschrijfformulier een mail naar zeekajakken.in.bretagne@gmail.com of bel met Walter op 06 4840 2697.

 

 Vorige pagina