De Poolse kanoverening KTW Chelmno organiseert in de zomer van 2022 voor de 61e keer de trektocht op de meren bij Brodnica, en de rivieren de Drweca en Wisla.
Deze tocht is van zaterdag 30 juli t/m zaterdag 13 augustus 2022.

Zin in een sportieve vakantie met unieke kenmerken?
Wij kunnen iedere kanoliefhebber aanraden om aan deze internationale tocht mee te doen. Je vaart door mooie natuur, het is geheel verzorgd, sportief van karakter, met soms zeer eenvoudige en soms prima voorzieningen onderweg.

Deze jaarlijks tocht is een bijzondere belevenis, veel natuur, oude stadjes, leuke terrasjes, er op uit in een andere wereld.
Ook de bijzonder oude fraaie stad Torun aan de Wisla,  wordt bezocht. Hier kampeer je op een nieuw sportcomplex, kort nabij het oude stadscentrum.

Op de website van KTW Chelmno staat meer informatie over de tocht.

De deelnamekosten zijn 250 euro per persoon, dit betaal je contant na aankomst bij KTW Chelmno. Deze kanovereniging is gehuisvest op een voormalig kazerneterrein, het is bewaakt en hier blijven de auto’s tijdens de tocht staan.

Clubleden vervoeren dagelijks de bagage, zetten het kamp op en koken dagelijks een warme maaltijd voor iedereen. Ook zorgen zij ’s morgens en ’s avonds voor koffie, thee, kokend heet en koud water. Je hebt onderweg geen campingbrandertje nodig, wel een thermosfles voor heet water. Zelf zorg je dagelijks voor je ontbijt en lunch. De kampeerplekken zijn steeds in de nabijheid van plaatsen met een kiosk of winkels, zodat brood, fruit, broodbeleg, drinken en andere dagelijkse behoeften te koop zijn. De prijzen zijn laag naar onze begrippen.

Reken op sobere sanitaire voorzieningen, niet elke dag is er een warme douche of modern toilet. Soms staan er enkele dixies, hier en daar is het sanitair gemoderniseerd. De eerste dag is er een tocht over kleinere meren en doorgangen. Het water is schoon, prima om te zwemmen, je vaart door schitterende natuur. Hierna volgen vier vaardagen op de licht stromende en kronkelende rivier de Drwęca, met om de dag een rustdag om een stadje te bekijken. Je vaart hier door een doodstille omgeving, waar je soms ook kraanvogels hoort of ziet. Na een week langs de Drwęca mondt deze in de Wisła bij Toruń en kampeer je nabij de oude binnenstad met veel fraaie historische gebouwen in een aantrekkelijk centrum. Tenslotte volgen nog twee dagen langs de vlot stromende Wisła tot aan Chełmno, met tussendoor een rustdag in Solec Kujawski, waar je het Jurapark kunt bezoeken. In totaal ben je 2 weken onderweg, de totale vaarafstand is 252 km, gemiddeld 32 km per vaardag. De lange trajecten zijn op vlot stromend water zonder stroomversnellingen of wilde stukken; af en toe is er een overdraging.

De TKBN heeft een informatieboekje over de tocht en wij kunnen je aanmelden in Polen. 
Taal is geen probleem, met Duits of Engels kom je een eind.

De jubileumtocht vorig jaar was druk bezocht, dit jaar is het aantal deelnemers veel kleiner.

Interesse? Neem contact op via de vaarkalender@tkbn.nl .