Bestuursnieuws 2013-1

Bestuursnieuws Kanotities 2013 nr 1

Terugblik Winterdag De kans op ijzel zal invloed hebben gehad, toch waren er meer bezoekers dan vorig jaar en was de ruimte aardig gevuld. De dag met het karakter van een ontmoetingsdag voor de leden verliep in plezierige sfeer. De aanwezige kanoverenigingen, commissies, houtbouwers en handelaren kregen goede belangstelling. Met een lezing over kanovaren bij Sardinië en Corsica gaf Henk Filippo een goed beeld van tochten bij gunstige en ongunstige omstandigheden op zee. Hans de Bruin vertelde boeiend over de natuur rondom het varen, planten, dieren en met interessante details. In het zwembad is volop geoefend, met dank aan Kanoshop voor het beschikbaar stellen van alle kano’s. Graag bedanken wij de standhouders en organisatoren voor deze plezierige winterdag.

Opleidingen bij de verenigingen

Tijdens de ronde langs de kanoverenigingen in het afgelopen jaar is o.a. gevraagd welke cursussen bij de verenigingen worden gegeven en of deze cursussen ook open staan voor leden van buiten de vereniging. Bij een aantal verenigingen is dit inderdaad mogelijk. Komend voorjaar is dit overzicht compleet en maken we het bekend. De TKBN ondersteunt de cursussen bij de verenigingen met de beschikbare cursusboeken.

Vernieuwing website

Heb je de nieuwe website al gezien? Frisse kleuren, water en het vertrouwde geel. En een uitklapmenu met nieuwe mogelijkheden en extra informatie. De vaarkalender is anders van opbouw geworden, zodat de zoekfunctie per commissie een beter resultaat geeft. Foto’s kunnen nu ook groot als diapresentatie worden bekeken. Er is nog een hoop werk te doen, maar de structuur staat er.

Ledenvergadering

NPvW In december was de TKBN gastheer voor de landelijke vergadering van het Nederlands Platform voor Waterrecreatie (NPvW) en ontving hen temidden van de Reeuwijkse Plassen. Met ruim 1 miljoen watersporters als lid is het NPvW een grote zo niet de grootste behartiger van de belangen van de recreatieve watersport. Veel aandacht gaat uit naar recreatie in samenhang met de natuur, Natura2000 of de Kader Richtlijn Water (KRW). In dit laatste verband kwam de Europese wetgeving inzake de vaarheffing voor beroeps- en recreatievaart ter sprake. Een voorstel voor een hogere NPvW-contributie is door de TKBN gemotiveerd afgewezen.

NOC*NSF nieuws

De TKBN mag zich gelukkig prijzen dat ze geen gebruik maakt van subsidies: het bestuur nam kennis van het nieuwe subsidiebeleid van het NOC*NSF. Dit beleid kent de komende jaren alleen subsidie toe aan die sporten die kans maken op Olympische medailles. Een dramatische ontwikkeling voor wedstrijdclubs en in het NPvW klonken er ook zorgelijke geluiden over. Al is wedstrijdsport ons terrein niet, het is voor die sportbonden te hopen dat het getij keert of dat budgetverschuiving of het aanboren van andere grote geldschieters hen weer toekomst biedt.

Vacatures

De kanosport houdt je jong en fit: wie heeft nog wat energie extra om na het sporten af en toe een paar uur te steken in het mee organiseren van onze sport. Wie komt helpen? Je hoeft niet meteen te denken aan een bestuurstaak met vergaderen, want er zijn genoeg leuke dingen die je vanaf thuis kunt doen. Laat je gedachten toch eens gaan over de vacatures die we in Kanotities noemen en op de website hebben staan. Twijfel je of het iets voor je is? Pak de telefoon en bel een van de bestuursleden of stuur een mailtje, voor het emailadres zie bij Bestuur!

geplaatst: 04 apr 2013