Bestuursnieuws 2012-4

Bestuursnieuws Kanotities 2012 nr 4

Jubileum KV Meander
Op zaterdag 23 juni was het feest op het Ocrieteiland in Eembrugge. KV Meander vierde het 25-jarig bestaan met een gezellige receptie bij prachtig weer onder aanwezigheid van een kleine 70 leden, oud-leden en genodigden. Namens de TKBN heeft Erik Koevoets de felicitaties overgebracht.
Na het officiële gedeelte werden onder het genot van drank en spijzen, herinneringen opgehaald en plannen gesmeed voor de toekomst. De TKBN wenst de vereniging een sportief en bloeiend voortbestaan.

Welkom Kanowaard
De kanovereniging Kanowaard uit Heerhugowaard (voorheen KV Ossa) is per 1 juli toegetreden tot de TKBN. Voorafgaand heeft zowel de TKBN als het Watersportverbond zich een avond bij de vereniging gepresenteerd. Hierna is een stemronde onder de leden gehouden t.b.v. de bondskeuze.
Kanowaard is een actieve vereniging in de kop van Noord-Holland. Ze heeft een mooie locatie aan de Westdijk te Heerhugowaard langs het kanaal Alkmaar-Kolhorn en in deze omgeving zijn prachtige tochten mogelijk. De vereniging heeft ook een actieve groep zeevaarders. De TKBN heet de vereniging van harte welkom.

Kanoknooppuntenroute Wormer en Jisperveld
Begin juni is de kanoknooppuntenroute in het Wormer- en Jisperveld officieel geopend. Deze route is door de gemeente Wormerland in samenwerking met een groot aantal organisaties aangelegd. De routekaart met toelichting is te downloaden op de TKBN website. De kaart is toegevoegd in de rubriek provinciale kanoroutes. Deze rubriek wordt geregeld aangevuld met nieuwe kanoroutes.

TKBN Website
De vaarkalender is uitgebreid met een handigheidje. Rechts op de hoofdpagina van de website staat een compact overzicht van de tochten op de komende 10 dagen. Dit geeft snel toegang tot de tochtbeschrijving. Ook kunnen nu filmpjes op de site worden getoond, de eersten van wildwatertochten staan er op. Met dank aan de webmaster voor deze verbeteringen.

Inventarisatie instructievaardigheden
Onder de TKBN leden zijn heel wat kanovaarders met instructievaardigheden op het gebied van kajak-, canadees-, wildwater en zeevaren. Ook zijn er EHBO-instructeurs onder de leden.
Technisch is het in het ledenprogramma mogelijk om functies en vaardigheden bij een lid te registreren. Dit zou ook op het ledenpasje kunnen worden afgedrukt. Indien een lid er prijs op stelt dat t.z.t. op het ledenpasje een functie zoals Kajakinstructeur wordt vermeld, neem dan contact met ons op via het service punt

25 jarig jubileum TKBN
Middenin het zomerkamp heeft de TKBN haar 25 jarig bestaan gevierd met een feestelijke avond met barbecue en muziek. Veel oude bekenden zijn naar dit zomerkamp gekomen, een kamp dat dit jaar ongekend veel deelnemers en ook de nodige nieuwe leden aantrok. De locatie, camping De Kluft in Ossenzijl, bood alle gelegenheid voor korte en lange dagtochten. Het zomerkamp én het jubileum waren één groot feest.

Boekje Vaarregels voor kanovaarders
Arend Aalbrecht, lid van kanovereniging Lekko in Barendrecht, heeft een boekje geschreven voor kanovaarders met als titel “Vaarregels in Nederland”. Arend is Nautisch docent bij de Zeehavenpolitie Rotterdam-Rijnmond en schreef het boekje als een samenvatting van regels die voor kanovaarders gelden. Het boekje komt beschikbaar via de website www.kv-lekko.nl.

Bestuurlijk overleg met kanoverenigingen

Afgelopen najaar is gestart met bezoeken aan de kanoverenigingen met als doel te onderzoeken waar de verenigingen en de bond elkaar wederzijds kunnen versterken. Nog enkele verenigingen moeten bezocht worden. Na de zomervakantie wordt de draad weer opgepakt.

geplaatst: 23 sep 2012